Kako obleči dojenčka za spanje

Kako obleči dojenčka za spanje

oblacenje po plasteh

Oblačite v plasteh

Otroka raje oblecite v več plasti prilegajočih se oblačil kot le v debelo pidžamo. Glede na temperaturo lahko dodajate ali odvzemate plasti.

Brez kap v postelji

Dojenčki se hladijo tako, da oddajajo toploto preko glave in obraza, zato so velikokrat mokri po glavici. Lahko se hitro pregrejejo, če zaspijo s kapo na glavici. Pomembno je, da ima otrok med spanjem nepokrito glavico. Prav tako lahko pokrivala za glavo v postelji predstavljajo tudi nevarnost zadušitve.

Telesna temperatura dojenčka

Otrokove roke in noge so lahko hladne, vendar to ni pokazatelj temperature. Kako vroč je vaš dojenček v resnici, lahko ugotovite tako, da potipate njegov hrbet ali trebušček. Normalna telesna temperatura dojenčka se giba od 36,1 – 37,8 C.

Sobna temperatura

Če mislite, da je v otroški sobi prevroče, lahko s talnim ali stropnim ventilatorjem poskrbite, za prijetno temperaturo. Najvarnejši prostor za vtični talni ventilator je na nasprotni strani sobe, stran od otroka.

Če je v otroški sobi zelo hladno, lahko z grelnikom ogrejete sobo na prijetno temperaturo. Vrata sobe naj bodo rahlo odprta, da se otrokova soba ne pregreje.

V hladnejših dneh za ogrevanje otroka nikoli ne uporabljajte električnih odej ali termoforjev napolnjenih z vročo vodo.Vir: raisingchildren.net.au

Prejmite uporabne novice in 10% popusta na celoten nakup!
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.