Štiri lastnosti previjalne mize, ki jih ne smete spregledati

Štiri lastnosti previjalne mize, ki jih ne smete spregledati

Morda se ne strinjate, a previjalna miza spada med nujno opremo za dojenčka. Tehnično gledano lahko dojenčka previjete kjer koli, tudi na tleh, kjer je otrok najbolj varen pred padcem. Ker pa boste v prvem letu otroku zamenjali približno 2000 plenic, je prav, da poskrbite tudi za svoj hrbet in udobje previjanja. Zagotovo je dosti bolj udobno previjati dojenčka na višini, kjer ne trpi vaš hrbet in imate pri roki predale, odlagalno površino za plenice, vlaži...

Morda se ne strinjate, a previjalna miza spada med nujno opremo za dojenčka. Tehnično gledano lahko dojenčka previjete kjer koli, tudi na tleh, kjer je otrok najbolj varen pred padcem.

Ker pa boste v prvem letu otroku zamenjali približno 2000 plenic, je prav, da poskrbite tudi za svoj hrbet in udobje previjanja. Zagotovo je dosti bolj udobno previjati dojenčka na višini, kjer ne trpi vaš hrbet in imate pri roki predale, odlagalno površino za plenice, vlažilne robčke, kreme, vato in druge pripomočke.

Izbira popolne previjalne mize ali komode, kot jo lahko imenujete, bo vplivala na udobnost previjanja. Izbrati morate tako, ki ustreza prostoru, je udobna, ima več možnosti uporabe, predvsem pa je varna in stabilna.

Obstajajo previjalne komode, ki imajo več funkcij in so tako uporabne dlje časa.

Taka previjalna komoda se čez čas spremeni v predalnik, ki postane del opreme otroške sobe.

Predstavljamo vam naši kombinirani previjalni komodi Elizabeth in Sonja iz masivnega bukovega lesa.

Na previjalnih komodah Elizabeth in Sonja boste varno in udobno poskrbeli za svojega dojenčka. Imata veliko površino previjalne plošče z varovalno ograjico, ki ščiti otroka pred padcem, in dodaten prostor za odlaganje izdelkov za nego.

Velika prednost naših previjalnih komod so veliki, prostorni in stabilni predali za shranjevanje otroških oblačil in drugih pripomočkov. Previjalno komodo lahko čez čas uporabite kot predalnik in del pohištva otroške ali mladinske sobe.

Izdelke preverja Center za testiranje in certificiranje Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Preverite druge prednosti previjalne komode Elizabeth:

 

Morda pa vam je bolj všeč dizajn previjalne komode Sonja:

Lastnosti, ki jih morate upoštevati pri nakupu

 

Skladnost 

Razmislite o tem, ali bo previjalna komoda edini kos pohištva za shranjevanje otroških stvari v sobi ali pa jih boste imeli več. Če bo previjalna komoda edini kos pohištva, se prepričajte, da ima dovolj shranjevalnih površin in predalov ter je dovolj široka za udobno in varno previjanje.

Udobje in funkcionalnost

Velike in široke previjalne komode vam omogočajo udobnejše in varnejše previjanje. Nekateri otroci so v plenicah do tretjega leta starosti, kar je na široki površini mogoče in je tudi dlje uporabna,hkrati pa omogoča otroku, da se vali in razteza po njej. Pomembna je tudi postavitev predalov, da vam ti omogočajo hiter in preprost dostop do robčkov, plenic in drugih pripomočkov. Otroških stvari se hitro nabere, zato preverite, ali so predali dovolj globoki in veliki. Prepričajte se tudi o ustrezni višini previjalne komode, saj je zadnja stvar, ki si jo želite, boleč hrbet.

Uporabnost

Večfunkcionalne previjalne komode so boljša izbira, saj jih sčasoma predelate v komodo, ki krasi otroško ali mladinsko sobico. Samo previjalna komoda izgubi svojo funkcijo in jo zavržemo. Kombinirane previjalne komode so priročne tudi z ekonomskega vidika.

Varnost in stabilnost

Ko preizkušate previjalno komodo, se prepričajte o stabilnosti in varnosti. Preverite njeno stabilnost in ali jo je mogoče varno pritrditi na steno. Še posebej, ko so odprti vsi predali in se nanje obeša kak starejši brat ali sestrica,mora biti komoda na hrbtni strani vijačena v steno. Svetujemo vam, da ob nakupu upoštevate vse naštete lastnosti, če pa o čem niste prepričani, se posvetujte z našim strokovnjakom in skupaj boste zagotovo izbrali previjalno komodo, ki bo najprimernejša za vas in vašega otroka.

Prejmite uporabne novice in 10% popusta na celoten nakup!
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.